mandag 22. april 2013

Nei til mobbing - ja til mobbeombud


Forrige uke hadde KrFU en landsomfattende kampanje for å sette fokus på mobbing i skolen. KrFU ønsker økt satsing for å få slutt på mobbingen, og foreslår at det skal opprettes et uavhengig mobbeombud i hvert fylke.


10 prosent av barn og unge blir utsatt for mobbing i skolen to-tre ganger i måneden eller oftere. Dette tallet kan vi gjøre noe med, men det krever at vi tar grep. Vi har et felles ansvar for å bidra til å få slutt på mobbingen. Både foreldre, lærere, medelever, rektorer og politikere må med. Et barn som mobbes er et barn for mye!

KrFU vil ha en ny regjering som kommer aktivt ut på banen og takler skoler som ikke tar problemet på alvor. Ved nyttår 2013 fikk vi landets første mobbeombud. KrFU er glade for å ha fått gjennomslag i Buskerud, men vi er ikke fornøyd før vi har nådd målet om mobbeombud i hvert eneste fylke. Dette ombudet skal være en profesjonell og nøytral part som kan se problemet utenfra og foreslå løsninger for partene og for skolen. Det skal være et sted hvor det er lett for elever og foreldre å henvende seg for å få hjelp. Vi trenger et ombud som kan ha en pådriverrolle slik at det kontinuerlig jobbes mot mobbing på skolene.



Stemningsrapport fra mobbeombudaksjonen på Oslo katedralskole:

Onsdag 17. april hadde KrFU stand på Oslo katedralskole! Et stort smil og KrFU-genser var tatt på. Det ble delt ut mye kjærlighet (på pinne) og mange gode ord om KrFU! Vi var ikke så mange som stod på stand, men det gikk veldig fint. Flere gode spørsmål dukket opp og det ble noen politiske samtaler. Mobbeombudaksjonen ble tatt godt i mot! Sola skinte og været var fint. Alt i alt var det veldig koselig å stå på stand på Katta!




Jarle Aarbakke Tollaksen og Emma Løvaas Akyeampong, Oslo KrFU

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar